Koninginnegelei

Koninginnegelei of Royal Jelly, is een zeer exclusief soort bijenvoedsel dat in de eerste plaats bestemd is voor de koningin (van de bijen wel te verstaan). Met dit product, rijk aan voedingsstoffen kan zij in het hoogseizoen haar ca. 3000 eitjes per dag te leggen. Zij is dan ook de enige bij die haar hele leven (ze kan 4 tot 5 jaar oud worden) met koninginnegelei gevoed wordt. Het bevat veel vitaminen, mineralen, eiwitten en suikers.

Het koninginnevoedsel heeft een zeer gecompliceerde chemische samenstelling waardoor de koninginnelarve een volkomen andere gedaante krijgt en daarmee veel groter wordt dan de werkbijen en de darren. De larven van toekomstige werkbijen krijgen de eerste drie dagen van hun bestaan ook deze gelei, maar worden daarna op het gewone bijendieet van honing en stuifmeel gezet. In de drie dagen dat de larven met koninginnegelei gevoed worden, neemt hun gewicht enorm toe: van 0,1 mg tot 250 mg bij de werkbijen en tot 3000 mg bij de koningin! Koninginnegelei blijkt een bijzonder product met een groot scala aan stoffen, van biologische suiker tot hormonen en enzymen. Het houdt cellen jong en vertraagt veroudering.

Wat doet koninginnegelei?

N

Het verhoogt de weerstand en de potentiële energie van het lichaam;

N

Koninginnegelei wordt aanbevolen bij/voor: tekorten in het lichaam van vitaminen, aminozuren en mineralen (bij vermageringsdieet);

N

Werkt algeheel vitaliserend bij tijdelijke (over)vermoeidheid; zware geestelijke of lichamelijke inspanning; sportieve prestaties;

N

Is het een antibiotisch middel, beschermt het tegen ziektes en infecties;

N

Bevordert gezond weefsel, een gezonde huid en de haargroei;

N

Bij arteriosclerose en andere ouderdomsverschijnselen;

N

Bij ondervoeding en weefselatrofie Bovendien nog bij klierstoornissen en huidziekten.

Koninginnegelei is op velerlei manieren toepasbaar en wordt vaak verwerkt in cremes voor uitwendig gebruik. Daarnaast kan koninginnegelei ook in de pure vorm oraal ingenomen worden.

N.B. Niet te gebruiken bij astmaklachten vanwege verdikking van het slijm. Raadpleeg overigens altijd uw huisarts!