Over Mijzelf

Marius Woensdregt

Mijn naam is Marius Woensdregt. In een “vorig leven” heb ik 30 jaar als antroposofisch fysiotherapeut gewerkt en van uit die hoedanigheid heb ik met bijenproducten als bijenwas (voor compressen en warmte-pakkingen), gepotentieerde bijengif en ook bijvoorbeeld met propolisproducten gewerkt.

Toen ik, na een forse burn-out, besloot mijn praktijk over te doen en een wending aan mijn leven te geven, werd mij door een ex-cliënte gevraagd, of imkeren niet wat voor me was. Ik vond dat een fascinerend idee en ben me in het reilen en zeilen van de bijenvolken gaan verdiepen. Bovendien had ik het grote geluk een jaar mee te mogen lopen met een oude rot in het vak. En je begrijpt, ik werd gegrepen door deze wondere wereld. Ik heb toen de logische volgende stap gezet en heb bij de Bijenvereniging Utrecht (B.V.U.) de basiscursus imkeren gevolgd en met goed resultaat afgerond. Het fundament was gelegd. Nu moest ik ervaring opdoen. En dus schafte ik mijn eerste volkje aan in het voorjaar daarop volgend. Dat volkje ontwikkelde zich, na een moeizame start (vanwege vreselijk veel kalkbroed) en een behandeling, uiteindelijk tot twee sterke volken. Inmiddels is de imkerij uitgegroeid tot 24 volken, verdeelt over de twee lokaties Amelis’Hof Bunnik en Vitens Zeist. 

En nu ben ik eigenaar van imkerij “De Gulden Raat” met meerdere lokaties (o.a. in het paradijselijke Amelis’Hof en op de Vitens-locatie in Zeist) en groei nog steeds. Inmiddels heb ik de opleiding tot leraar bijenteelt bij de NBV (Nederlandse Bijenhouders Vereniging) met goed gevolg afgerond en geef imkercursussen. Ik ben overigens nog steeds therapeut, zij het dat ik daar flinke veranderingen heb doorgevoerd. Het mooie is, dat ik wel kan zeggen, dat ik o.a. door de bijen weer gezond geworden ben.
Voor geïnteresseerden zie: www.inner-works.nl

 

Share This