Een aantal volken heeft gezwermd. De zwermen zijn allen dicht in de buurt gebleven en zijn door mij geschept en hebben een nieuw onderkomen gekregen waar ze tevreden zoemend weer aan het werk zijn gegaan.

Dit voorjaar was qua nectar verzamelen en dus honing maken een matig voorjaar. Alles is laat vanwege aanhoudende koudere temperaturen en nu lijkt het ook te droog in de regio, zodat de nectarflow ook stagneert. Op zich groeien de volken goed, maar de honingkamers zijn maar zeer matig gevuld. Dat betekent: geen honing afname. Ik laat de bijen de honing. Die hebben het hard nodig. We zullen zien wat de zomerdracht gaat doen. Misschien kunnen de bijen een inhaalslag maken. Het is dus afwachten hoeveel “overschot” er komt. Belangrijk blijft, dat de bijen voldoende hebben voor groei, temperatuur en vitaliteit.

We gaan het zien …

Wordt vervolgd.

 

Share This