Je wilt geen imker worden, maar bijen fascineren ook jou. Wat hebben zij te vertellen? Welke rol spelen zij in de natuur? Wat kunnen wij leren van de organisatie van het volk, en hun afstemming op de omringende natuur? Imkers zorgen voor de bijen, maar zorgen niet voor al het voedsel dat zij nodig hebben. Dat is een maatschappelijke taak, daaraan kan kan ieder zijn deel bij-dragen.

Met vereende krachten werken we aan het herstel van de bijen- en bloemenstand. In deze workshop vertellen Sonne Copijn van Bijen-en Bedrijf en Marius Woensdregt van imkerij “de Gulden Raat” over de bijzonderheden van bijen, ga je kijken in een volk en ontwerp je je eigen bijentuin.

Programma:

 • De wereld van de bij:
  • Hoe is het bijenvolk georganiseerd?
  • Hoe communiceren bijen?
  • Kijken in een bijenvolk.
 • Waarom zijn bijen zo belangrijk?
  • Wat is de bijzondere plek van de bijen in de natuur?
  • Waardoor hebben bijen het tegewoordig zo moeilijk?
  •  PAUZE   Bij-producten ruiken en proeven
 • Hoe kijkt een bij?
  • De omgeving door de ogen van de bijen
  • Wat maakt een plek aantrekkelijk voor bijen?
 • Ontwerpen van je eigen bijentuin/bijenplek. 
  • Zelf een ontwerp maken

Plaats: Amelis’Hof

Datum: zondag 5 juli 2015

Tijd: 13.00-17.00 uur

Kosten: € 60,-

Aanmelden: info@deguldenraat.nl (06-26410450)

 

Share This