De bijen zijn in ruste. Ze zijn eind december nog behandeld tegen de varroa-mijt. Af en toe bij mooi weer piepen er nog een paar bijtjes naar buiten, worden dode kastgenoten opgeruimd en als ik in de buurt kom, word ik ook besnuffeld. “Goed volk” zeg ik dan, wetend dat dat een dubbele betekenis heeft in dit geval. Ik snuffel ook even aan de kasten. Ruik de typische geur van mijn volken. Check de lades op evt. onraad.

Naast de stal netjes en op orde houden en gewoon er af en toe zijn, ben ik al weer bezig met leuke workshops uit te zetten voor belangstellenden (zie onder “Educatie”). Deze maanden zijn ook voor studie en vervolgcursus bijenhouden. Tevens werk ik aan een Top Bar Hive. Hopelijk is die in maart operationeel en kan hij de stal completeren.

Ook heb ik met collega imkers propolistincturen en -zalven gemaakt. Erg leuk om te doen en fantastisch spul!

De honing van dit jaar (80 potten) kwam van drie volken. De rest (van de dertien) heb ik de volken gelaten. De potten waren snel de deur uit …. Mensen lijken net beren ….. Poeh, hè Winnie?

 

Share This